Kulttuurikävelyllä Minna Canthin jalanjäljillä, osa 1/4

Kimmo Salvén - 9.9.2005 - 15:21:00

Tervetuloa kulttuurikävelylle kirjailija Minna Canthin kotikulmille! Kävely Minnan askeleilla alkaa Kuopion korttelimuseon Minnan salongista ja vie Väinölänniemen kautta Minna Canthin kotina toimineeseen Kanttilaan.

Kulttuurikävelyllä emme käy läpi juurikaan Canhin kirjallista uraa, vaan ennemminkin hänen rooliaan ja elämäänsä kauppiaana. Tutustuminen Canthin elämän tähän puoleen käynnistyy Kuopion korttelimuseon Minnan salongista.

Kulttuurikävelykierros alkaa, kun käynnistät alla olevan äänitiedoston. Alla olevat kuvat voit klikata suuremmiksi.

Oppaina kävelyllä toimivat Helka Väisänen ja Nina Pelli.

 

kuuntele Kesto 8'45"

Huonetta hallitsee massiivinen uusrokokoo-puukalusto (kuva 1), jonka pöydän ääressä Minna on kirjoittanut monet teoksistaan. Minnan salongista löytyy myös kirjakaappi (kuvat 3 ja 4), joka kuvaa hänen kirjallista ajatteluaan.

Salongin seiniä koristavat valokuvat Minnasta (kuva 5), hänen miehestään Johan Ferdinand Canthista ja vanhemmistaan Ulrika ja Gustaf Johnsonista (kuvat 6 ja 7). Seinällä on myös öljyvärityö, joka esittää Minna nuorena kuollutta Hanna tytärtä (kuva 8).

Kun olet kuunnellut koko materiaalin ja katsonut tällä sivulla olevat kuvat, jatka seuraavalle sivulle.

 

Tämä sivu on arkistoitu.

Uusimman materiaalin löydät Kantin etusivulta.

Footer