Uusateismin tuntija Alister McGrath: Jumalassa on järkeä

Kimmo Salvén - 17.5.2013 - 17:06:20

Kuva: Kimmo Salvén

Onko Jumalassa tai jumalauskossa järkeä? Tätä pohti Kirkkopäivillä maailmankuulu tutkija, kirjailija, professori Alister McGrath Lontoon King's Collegesta.

McGrath on entisenä ateistina kiinnostunut uskonnon ja tieteen välisestä suhteesta ja ateismista, hän on myös ottanut näihin keskusteluihin aktiivisesti osaa. Uusateismin ilmiöitä McGrath on saanut seurata aitiopaikalla.

Kuva: Kirkkopalvelut– Aiheeni koskee uskon järkevyyttä. Usko Jumalaan ei ole järjen hylkäämistä, vaan sen laajentamista. Se ei ole älyllistä itsemurhaa, vaan älyn ja järjen rikasta täyttymystä. Haluan tässä luennossani osoittaa teille, että kristillisessä uskossa on järkeä. Haluan tutkia kanssanne sitä, kuinka uskon avulla ymmärrämme entistä paremmin sen, mitä näemme maailmassa ympärillämme ja mitä tunnemme sisällämme. Aion myös tarkastella joitakin uusateismiliikkeen esittämiä uskon kritiikkejä ja arvioida, miten vakuuttavia ne ovat, alustaa McGrath puheenvuoroaan.

Kuuntele puheenvuoro kokonaisuudessaan. Tulkkina ja tilaisuuden juontajana toimii pastori, teologian tohtori Kari Kuula:

kuuntele Kesto: 99'06"

 

Kirkkopäivät järjestetään Kuopiossa 17.-19.5.2013. Lisätietoja päivien ohjelmasta löytyy netistä:

www.kirkkopaivat.fi 

Lisää Kantin tuottamaa materiaalia Kirkkopäivien teemoilta:

Kirkkopäivät 2013

 

Tämä sivu on arkistoitu.

Uusimman materiaalin löydät Kantin etusivulta.

Footer