Genetiikka kiinnostaa

Anne Heikkinen - 8.6.2013 - 09:40:46

Kuva: Lightpoet

Kysymys kuuluu, onko seuraava mahdollista: käytetään lehmän munasolua, poistetaan tuma, lisätään naisen kromosomit lehmän munasolun tumaan, pistetään tuma takaisin munasoluun, hedelmöitetään solu ja pistetään kohdun seinämään? Siinäpä monimutkainen, kiinnostava ja ennen kaikkea sangen eettinen kysymys.

Kysymykseen vastaa yliopistotutkija Jaakko Pohjoismäki Itä-Suomen yliopistosta:

kuuntele Kesto 5'14"

 

Kysy biologeilta on Itä-Suomen yliopiston biologian laitoksen nettipalvelu, jossa vastataan biologian alaan liittyviin kysymyksiin.

Osa kysymys-vastauspareista taltioidaan myös radio-ohjelmiksi ja nettiin. Voit lähettää biologeille myös oman kysymyksesi, suoraan verkossa.

Itä-Suomen yliopiston biologian laitoksen asiantuntijat vastaavat heille lähetettyihin biologian alan (mm. kasvi- ja eläintieteet, genetiikka, biokemia ja ympäristötoksikologia) kysymyksiin. Kysymyksiä voi lähettää sähköisellä biologian laitoksen verkkosivuilta löytyvän lomakkeen kautta. Lomakkeen mukana voi myös lähettää valokuvia. Kysymyksiin vastataan verkkosivulla resurssien mukaan.

http://ww.uef.fi/biologia/kysy-biologeilta 

 

Ohjelmasarjan etusivulle:

Kysy biologeilta!

 

Tämä sivu on arkistoitu.

Uusimman materiaalin löydät Kantin etusivulta.

Footer