Terveyssosiologian peruskurssi, osa 5/6

Terveyssosiologia on yksi sosiologian sovellusalueista.

Terveyssosiologiassa keskitytään terveyden ja sairauden käsitteiden kriittiseen tarkasteluun, eritellään sosiaalisten ja käyttäytymiseen liittyvien tekijöiden yhteyksiä terveyteen ja sairauteen sekä hahmotellaan terveydenhuollon organisaatioita.

Terveyssosiologia soveltuu erityisesti terveydenhuollon eri tehtävissä työskenteleville.

Kantin terveyssosiologiaa käsittelevä ohjelmasarja koostuu kuudesta n. 20-30 minuutin mittaisesta ohjelmasta (johdanto-osa), jotka ovat osa Kuopion yliopiston Avoimen yliopiston  terveyssosiologian peruskurssia (1,5 ov).

Ohjelmasarjan kaikissa osissa asiantuntijoina toimivat professori Tuula Vaskilampi ja dosentti Markku Myllykangas Kuopion yliopistosta. Ohjelmasarjan toimittaa Harri Peiponen.

» Ohjelmasarjan etusivulle

 

Mitä terveyssosiologia on - onko siitä terveysongelmien ratkaisijaksi?

Kuva: Harri Peiponen

Kuopion yliopiston avoimen yliopiston opetukseen kuuluvan kuusiosaisen terveyssosiologian opetusohjelmasarjan viidennessä osassa keskustellaan terveydenhuollon haasteista.

Sarjan asiantuntijoina ovat professori Tuula Vaskilampi ja dosentti Markku Myllykangas Kuopion yliopistosta. Heidän kanssaan erityisesti erikoissairaanhoidon mutta myös koko terveydenhuollon haasteista on keskustelemassa professori Esko Länsimies Kuopion yliopistollisesta sairaalasta. Toimittajana on Harri Peiponen.

 

kuunteleKesto 31'18"


» Ohjelmasarjan etusivulle

Toimittaja: Harri Peiponen

Haastateltavina:

  • Professori Tuula Vaskilampi, Kuopion yliopisto
  • Dosentti Markku Myllykangas, Kuopion yliopisto
  • Professori Esko Länsimies, Kuopion yliopistollinen sairaala

Tämä sivu on arkistoitu.

Uusimman materiaalin löydät Kantin etusivulta.

Footer